ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσοχή!! Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στους δημιουργούς των βίντεο. Η προβολή τους σε αυτήν την ιστοσελίδα γίνεται αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς σκοπούς


Η Αλήθεια Για Τα Ναρκωτικά
Σύντομη Περιγραφή:
Για ποιο λόγο τα ξεκινά κανείς, για ποιο λόγο τα συνεχίζει, γιατί δεν μπορεί να τα κόψει, τι πραγματικά προκαλούν. Μάθε την αλήθεια, μάθε τα πραγματικά γεγονότα από αληθινούς ανθρώπους που τα έχουν ζήσει. Για περισσότερες πληροφορίες ζητήστε δωρεάν υλικό από το Ίδρυμα για έναν κόσμο χωρίς Ναρκωτικά στο http://drugfreeworld.org

Η Αλήθεια για τα ναρκωτικάΗ Αλήθεια για τα ναρκωτικά

Η Ανθρώποτητα Πειραματόζωο
Σύντομη Περιγραφή:
Ρεπορτάζ απο την εκπομπή "Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα" της ΝΕΤ.
Το 1993, οι εταιρείες κατασκευής κινητών τηλεφώνων ανέθεσαν στον αμερικανό καθηγητή Δρ. Κάρλο να μελετήσει τις επιπτώσεις των κινητών στην υγεία. Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε με 28 εκατ. δολάρια από τις εταιρείες, κράτησε 6 χρόνια και τα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικά: ο Δρ. Κάρλο ανακάλυψε ότι η ακτινοβολία την οποία εκπέμπουν τα κινητά τηλέφωνα επηρεάζει σοβαρά το ανθρώπινο DNA και μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του εγκεφάλου και άλλες σοβαρές ασθένειες. Επειδή τα πορίσματα της έρευνας δεν ήταν αυτά που ανέμενε, η βιομηχανία κινητών προσπάθησε να κρατήσει την έρευνα μυστική. «Έκανε τα πάντα για να αμφισβητήσει τα ευρήματα, τους γιατρούς και εμένα ως αρχηγό του προγράμματος», αποκαλύπτει στην εκπομπή ο αμερικανός καθηγητής.

Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα - Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ - part 1Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα - Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ

Βρωμοέλληνες
Ντοκυμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου, απ'την εκπομπή "Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα".
Σύντομη Περιγραφή:
Με αφορμή την απαγόρευση της κυκλοφορίας των Αλβανών μετά την δύση του ηλίου απ'τον κοινοτάρχη του χωριού Παλαιό Κεραμμύδι, τον Μάρτιο του 1998, ο Σ.Κούλογλου επισκέπτεται τους κατοίκους του χωριού και συμφωνούν σε μια συζήτηση πάνω στο θέμα της μετανάστευσης και του ρατσισμού, μετά την προβολή ενός ντοκιμαντέρ για τους Έλληνες μετανάστες στην Αμερική και την αντιμετώπισή τους. "Βρωμοέλληνες" ήταν το παρατσούκλι που είχαν δώσει οι Αμερικανοί που τους υποδέχθηκαν, μέσα απ'το οποίο επιχειρείται μια σύγκριση των Ελλήνων της Αμερικής, με τους Αλβανούς της Ελλάδας, οι οποίοι με την σειρά τους έχουν επιφορτιστεί με παρόμοιους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς από τον ντόπιο πληθυσμό.
Το ντοκομαντερ αποτελείται απο 6 μέρη τα οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε συνεχόμενα απο το πιο κάτω βίντεο.

ΒρωμοέλληνεςΒρωμοέλληνες

Πεταμένο Φαγητό - TasteThe Waste
Σύντομη Περιγραφή:
Ένα ντοκιμαντέρ για την παγκόσμια καταστροφή των τροφίμων.Γιατί πετάμε τόσο πολύ; Πώς μπορούμε να σταματήσουμε αυτό το είδος των αποβλήτων; Εκπληκτικό αλλά αληθινό: Στη διαδρομή από το αγρόκτημα στο τραπέζι , πάνω από τη μισή ποσότητα των τροφίμων καταλήγει στη χωματερή. Το μεγαλύτερο μέρος τους δηλαδή, προτού καν φθάσει στον καταναλωτή! Ακούγεται άρρωστα παρανοϊκή μια τέτοια σπατάλη όταν ο πλανήτης έχει φτάσει τα 7 δισεκατομμύρια και μεγάλος μέρος του πληθυσμού υποφέρει από πείνα ή ασθένειες που σχετίζονται με τον υποσιτισμό. Όμως ο τομέας της παραγωγής και διάθεσης των τροφίμων μέσα από μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, ο οποίος έχει αναπτυχθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, ενδέχεται να ζει σε άλλον πλανήτη από τον δικό μας.

ΠΕΤΑΜΕΝΟ ΦΑΓΗΤΟ - TASTE THE WASTEΠΕΤΑΜΕΝΟ ΦΑΓΗΤΟ - TASTE THE WASTE

Νερό
Σύντομη Περιγραφή:
Πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντερ που προβλήθηκε από την ΕΤ3.

Νερό

Πωλείται Ζωή - Τα «Δικαιώματα Νερού»
Σύντομη Περιγραφή:
Όλα τα νερά της Χιλής εκτός από τη θάλασσα, έχουν «κοπεί» σε μερίδια που ονομάζονται «δικαιώματα νερού». Τα «δικαιώματα νερού» είναι τίτλοι ιδιοκτησίας ισόβιοι, ξέχωροι από τη γη και έχουν εμπορική αξία, όπως ακριβώς ένα σπίτι, ή ένα κτήμα. Μπορείς να το νοικιάσεις, να το χρησιμοποιήσεις, ή να το κρατήσεις χωρίς να το κάνεις τίποτα περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή, για να το πουλήσεις ακριβά. Στη χώρα, που θεωρείται πρωτοπόρος στις εφαρμογές του νεοφιλελευθερισμού και των ιδιωτικοποιήσεων, όλα τα νερά πωλούνται. Ποτάμια, λίμνες και υπόγεια ύδατα καταλήγουν σε ιδιώτες, σε επιχειρήσεις και κερδοσκόπους που θεωρούν το νερό επένδυση με σκοπό το κέρδος. Στη Χιλή το νερό δεν θεωρείται πια αναφαίρετο δικαίωμα, αλλά εμπορεύσιμο προϊόν. Με άλλα λόγια αυτό σημαίνει, πως αν είσαι αγρότης δεν μπορείς να ποτίσεις το χωράφι σου ακόμα και αν αυτό βρίσκεται στις όχθες του ποταμού διότι το ποτάμι μπορεί να ανήκει σε άλλους. Αντιστοίχως, δεν μπορείς να πάρεις νερό αν δεν έχεις «δικαίωμα» και συλλαμβάνεσαι αν πιαστείς επ' αυτοφώρω. Όλα ξεκίνησαν το 1981, κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του Πινοσέτ όταν δημιουργήθηκε ο Κώδικας του Νερού (Codigo de Aguas), ένα πακέτο νόμων οι οποίοι θεμελιώνουν ότι το νερό δεν είναι δημόσιο αγαθό, αλλά ιδιωτικό προϊόν.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΖΩΗ Τα «δικαιώματα νερού»  ΕΞΑΝΤΑΣΠΩΛΕΙΤΑΙ ΖΩΗ Τα «δικαιώματα νερού» ΕΞΑΝΤΑΣ

HOME
Σύντομη Περιγραφή:
Ζούμε σε εξαιρετικούς καιρούς. Οι επιστήμονες μας λένε ότι έχουμε 10 έτη για να αλλάξουμε τον τρόπο που ζούμε ,να αποτρέψουμε την μείωση των φυσικών πόρων και την καταστροφική εξέλιξη του κλίματος της Γης .
Το ρίσκο είναι υψηλό για εμάς και τα παιδιά μας. Όλοι πρέπει να συμμετέχουν στην προσπάθεια, το HOME δημιουργήθηκε για να μεταφέρει αυτό το μήνυμα της κινητοποίησης σε κάθε άνθρωπο εκεί έξω. Για αυτόν τον λόγο το HOME έπρεπε να είναι ελεύθερης διακίνησης ,η ομάδα PPR κατέστησε αυτό δυνατό. Το ΗΟΜΕ είναι μια μη κερδοσκοπική ταινία.
Το HOME δημιουργήθηκε για εσάς : μοιραστείτε το και δράστε για τον πλανήτη. Πραγματικά μια καταπληκτική παραγωγή που όλοι πρέπει να απολαύσουν.
Δημιουργός Yann Arthus-Bertrand

Το ντοκομαντερ αποτελείται απο 9 μέρη τα οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε συνεχόμενα απο το πιο κάτω βίντεο.

Home Greek SubtitlesHome

Το Φαινομενο Του Θερμοκηπιου Μια Μεγαλη Απατη
Σύντομη Περιγραφή:
Ντοκιμαντέρ από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ για την παγκόσμια υπερθέρμανση και το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Το Φαινομενο Του Θερμοκηπιου  Μια Μεγαλη ΑπατηΤο Φαινομενο Του Θερμοκηπιου Μια Μεγαλη Απατη

Εθισμός Στα VIDEO GAMES
Σύντομη Περιγραφή:
Ντοκιμαντέρ της ΝΕΤ σχετικά με την υγεία των νέων. Ασχολείται με των εθισμό των νέων με τον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια.
Το ντοκομαντερ αποτελείται απο 3 μέρη τα οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε συνεχόμενα απο το πιο κάτω βίντεο.

ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΑ VIDEO GAMES (GAME ADDICTION) (ΜΕΡΟΣ 1/3)ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΑ VIDEO GAMES (GAME ADDICTION) (ΜΕΡΟΣ 1/3)
Παρακολουθήστε και τα 3 μέρη από εδώ:


Chernobyl Nuclear Disaster
Σύντομη Περιγραφή:
Ένα ντοκιμαντέρ για την πυρινική καταστροφή του Τσέρνομπιλ το 1986

Chernobyl nuclear disaster - documentary (Greek subtitles)Chernobyl nuclear disaster

Οι Eπιχειρήσεις Στο Ντιβάνι
Σύντομη Περιγραφή:
Το ντοκιμαντέρ The Corporation εξερευνά τη φύση και την εκπληκτική άνοδο του κυρίαρχου θεσμού της εποχής μας: των επιχειρήσεων. Από τότε που το αμερικανικό δίκαιο, καθιέρωσε την Ανώνυμη Εταιρεία ως ένα «νομικό πρόσωπο», αυτόματα επέβαλλε μια κυρίαρχη οικονομική, πολιτική και κοινωνική δύναμη σε όλο τον κόσμο. Οι εταιρείες υπάρχουν παντού και οι μεγαλύτερες από αυτές είναι πολύ ισχυρές. Το φιλμ στηρίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Τζόελ Μπάκαν -«ένα βιβλίο που εκλιπαρούσε να γραφτεί» σύμφωνα με τον Νόαμ Τσόμσκι- στο οποίο εξετάζεται η νομική πλευρά και η πρακτική λειτουργία των σημερινών επιχειρήσεων.

The Corporation  Οι επιχειρήσεις στο ντιβάνι!The Corporation Οι επιχειρήσεις στο ντιβάνι!

SLOW FOOD VS FAST FOOD
Σύντομη Περιγραφή:
Από την εκπομπή "Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα". Υπάρχει εναλλακτική λύση για τη διατροφή μας σε μία εποχή όπου όλα τα τρόφιμα, από τις τρελές αγελάδες ως τα ψάρια με τις διοξίνες μοιάζουν ανθυγιεινά, ενώ ο τρόπος που τρώμε αλλά και η κοινωνία μας "μακντοναλντοποιούνται" συνεχώς; Είναι τα οργανικά προϊόντα η απάντηση στα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα;
Αυτά είναι τα ερωτήματα που θέτει το επεισόδιο του αφιερώματος της εκπομπής στη σύγχρονη διατροφή.
Το ντοκομαντερ αποτελείται απο 6 μέρη τα οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε συνεχόμενα απο το παρακάτω βίντεο.

Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα - SLOW FOOD VS FAST FOOD - part 1Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα - SLOW FOOD VS FAST FOOD - part 1

Deptocracy - Χρεοκρατία
Σύντομη Περιγραφή:
Ο Αρης Χατζηστεφάνου και η Κατερίνα Κιτίδη μιλούν με οικονομολόγους, δημοσιογράφους και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο περιγράφοντας τα βήματα που οδήγησαν την Ελλάδα στην παγίδα του χρέους- τη χρεοκρατία. Το DEBTOCRACY παρακολουθεί την πορεία χωρών όπως ο Ισημερινός, που δημιούργησαν Επιτροπές Λογιστικού Ελέγχου αλλά και την αντίστοιχη προσπάθεια που ξεκίνησε στην Ελλάδα.

Deptocracy // Χρεοκρατία - HD - ΟΛΟΚΛΗΡΟ - FULL VERSIONDeptocracy // Χρεοκρατία

Zeitgeist 3 Moving Forward
Σύντομη Περιγραφή:
Το Zeitgeist: Moving Forward, του σκηνοθέτη Peter Joseph, είναι ένα ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους που παρουσιάζει την αναγκαιότητα μετάβασης από το σημερινό κοινωνικοοικονομικό νομισματικό μοντέλο που διέπει το σύνολο της παγκόσμιας κοινωνίας σε ένα βιώσιμο μοντέλο, την "Οικονομία Βασισμένη στους Πόρους". Στην ταινία παρουσιάζονται απόψεις ειδικών επιστημόνων στους τομείς της δημόσιας υγείας, της ανθρωπολογίας, της νευροβιολογίας, των οικονομικών, της ενέργειας, της τεχνολογίας, των κοινωνικών επιστημών και άλλων, που δίνουν συγκεκριμένες απαντήσεις για το πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την τρέχουσα επιστημονική γνώση και τεχνολογία για να επιτύχουμε την αειφορία στον πλανήτη, την έξοδο από τη σημερινή κρίση και τελικά την ανάπτυξη ενός νέου πολιτισμού.

Zeitgeist 3 Moving Forward / Full Documentary (Greek Subs) OFFICIAL RELEASEZeitgeist 3 Moving Forward

Kymatica
Σύντομη Περιγραφή:
Ντοκιμαντέρ. Εστιάζει στην ανθρώπινη και την παγκόσμια συνείδηση και καταδεικνύει πως ο άρρωστος ψυχισμός του ανθρώπινου είδους δημιουργεί αυτή τη τρελή ψευδαίσθηση που φέρνει όλο τον πόνο και το μαρτύριο.
Εμβαθύνει στις μεταφυσικές πτυχές συνδέοντας τους αρχαίους κρυφούς μύθους με την ιστορία και την σύγχρονο τρόπο ζωής της κοινωνίας και το πολιτικό καθεστώς. Αναφέρεται ακόμα στον σαμανισμό, την δυαδικότητα, την αλήθεια για το DNA και τις μοντέρνες λανθασμένες αντιλήψεις. Σε τελική ανάλυση το Kymatica είναι ακόμα μία καταπληκτική ταινία που προσπαθεί να δώσει έμφαση στη θεμελιώδη παρερμηνεία που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα σήμερα και η οποία έχει οδηγήσει σε δυσαναλογία μεταξύ του πλανήτη, της φύσης και των ειδών.
Εμφανίζονται ο Dr. Bruce Lipton και ο Henrik Palmgren
Kymatica {Full Movie} [Greek Subtitles]Kymatica

Το Δόγμα tου Σοκ
Σύντομη Περιγραφή:
Το “Δόγμα του Σοκ” είναι το βιντεάκι παρουσίασης ενός από τα πιο συγκλονιστικά βιβλία των τελευταίων ετών (από την εξαιρετική Naomi Klein)… Πρόκειται για τη χρήση του σοκ που προκαλείται στους πολίτες σε περιόδους φυσικών ή τεχνητών κρίσεων, ως ένα είδος “όπλου” στα χέρια των νεοταξιτών πολιτικών και οικονομολόγων, προκειμένου να εξαναγκάσουν τις κοινωνίες να δεχτούν αλλαγές, που πριν από την περίοδο των κρίσεων θα φάνταζαν αδιανόητες…
Οι τεχνικές που ακολουθούνται απέναντι στις κοινωνίες είναι πανομοιότυπες με αυτές που χρησιμοποιούνται και κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων κρατουμένων από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες…
The shock doctrine (Greek Subs - Russian voice over) Το “Δόγμα του Σοκ”The shock doctrine - Το “Δόγμα του Σοκ”

APOLOGY OF AN ECONOMIC HITMAN:
A documentary by Stelios Kouloglou.
Σύντομη Περιγραφή:
Ο John Perkins υπήρξε εξέχον μέλος της μυστικής ομάδας "οικονομικών εκτελεστών", που χρησιμοποιούσε ψευδείς οικονομικές εκθέσεις, νοθευμένες εκλογές, εξαγορές συνειδήσεων, εκβιασμούς, σεξ, στρατιωτικά πραξικοπήματα και δολοφονίες, με στόχο την εξάπλωση της αμερικανικής αυτοκρατορίας μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ύστερα από πολύχρονη εσωτερική πάλη, ανάμεσα στις ενοχές και στο φόβο του να πει την αλήθεια, ο Perkins συναντά την κόρη ενός δολοφονημένου προέδρου και για πρώτη φορά μιλά ανοιχτά μπροστά σ' ένα εξαγριωμένο λατινοαμερικανικό κοινό.
Βασισμένο σε σπάνιο προπαγανδιστικό υλικό, με δραματοποιημένες σκηνές σε στιλ φιλμ νουάρ και αποκλειστικές εξομολογήσεις του συγγραφέα μπεστ σέλερ John Perkins (Confessions of An Economic Hitman, The Secret History of the American Empire), αυτό το συναρπαστικό ντοκιμαντέρ ρίχνει φως στους άγνωστους μηχανισμούς που χρησιμοποιούν οι κυβερνήτες του σύγχρονου κόσμου, στις ρίζες της ισλαμικής τρομοκρατίας και στους λόγους για τους οποίους το μεγαλύτερο ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού ζει στη φτώχεια. Είναι η απόλυτη απάντηση στο ερώτημα του πρώην προέδρου Μπους "Γιατί μας μισούν;"...
Apologies Of An Economic Hitman | Full Documentary (Greek Subs)APOLOGY OF AN ECONOMIC HITMAN:

Occupation 101
Σύντομη Περιγραφή:
Ένα δυνατό ντοκιμαντέρ που αναλύει τις ρίζες της κόντρας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστηνίων.
Occupation 101Occupation 101